Πρόγραμμα SkillAi+

Πρώτη συνάντηση στην Αθήνα 25-26 Μαΐου 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση (εναρκτήριο λάκτισμα) στην Αθήνα 25 και 26 Μαΐου, για το πρόγραμμα SkillAi+ που έχει ενταχθεί στο γενικό πλαίσιο του ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων, εκπαιδευτικών και άλλων ειδικοτήτων, που συνεργάζονται με φορείς εκπαίδευσης, στην πρόληψη του εκφοβισμού (bulling) καθώς και μαθητών ηλικίων από 8-16 ετών. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια τριών ετών, θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία έξι εθνικών φορέων ΑΪΚΙΝΤΟ και υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ΑΪΚΙΝΤΟ (E.A.F.). Οι αντιπρόσωποι από την Ουγγαρία, Ρουμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Σλοβενία και Ελλάδα έκαναν πρακτική εξάσκηση βασισμένη στην εμπειρία του πρώτου SkillAi, από μαθητές και εκπαιδευτικούς, για την πρόληψη του εκφοβισμού (bulling). Στις συσκέψεις που ακολούθησαν οργανώθηκαν οι ενέργεις του πρώτου έτους και ορίστηκαν οι υπεύθυνοι για κάθε πακέτο εργασίας! Στις συνεδριάσεις προέδρευσε ο Γενικός Γραμματέας της E.A.F. Gergo PASQUALETTI.

Η πρακτική πραγματοποιήθηκε στο Ε.Γ.Α. Ι. Φωκιανός. Ευχαριστούμε θερμά την Επιτροπή Διοίκησης και την πρόεδρο Μαρία Αλεβίζου για την παραχώρηση του χώρου. Οπως δήλωσε η κυρία Αλεβίζου θα έχουμε συνεχή επαφή και συνεργασία για ένα τόσο σημαντικό θέμα που απασχολεί όλες τις εκπαδευτικές κοινότητες της Ευρώπης.

Οι συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Γυμναστήριο του Παντείου Πανεπιστημίου. Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Γυμναστηρίου κύριο Χρήστο Ρούσσο για την διάθεση του χώρου και του απαραίτητου εξοπλισμού!

Υπεύθυνη για την οργάνωση του εναρκτήριου λακτίσματος ήταν η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΪΚΙΚΑΪ ΕΛΛΑΔΟΣ!