Η JANET CLIFT άρχισε την εκπαίδευσή της στο AIKIDO σε ηλικία 13 ετών στο Chester της βόρειας Αγγλίας με τον Steve Parr Sensei. Σύντομα άρχισε να εκπαιδεύεται στο Liverpool με τον Terry Ezra Sensei. Το γεγονός οτι ζούσε στο Chester όπου πραγματοποιούνται τα καλοκαιρινά σεμινάρια εκπαίδευσης της Βρετανικής Ένωσης AIKIDO της έδωσε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα σεμινάρια αυτά από νεαρή ηλικία υπό την καθοδήγηση των εκάστοτε Shihans. Σε ηλικία 18 ετών μετακόμισε για λίγο στην Οξφόρδη και έπειτα στο Λονδίνο όπου και εκπαιδεύτηκε υπό τον Minoru Kanetsuka Sensei, τον τεχνικό υπεύθυνο της Βρετανικής Ένωσης Aikido.

Έπειτα από δύο χρόνια παραμονής στο Λονδίνο μετακόμισε στο Τόκυο, στην Ιαπωνία, για να εκπαιδευτεί στο Παγκόσμιο Στρατηγείο του AIKIDO. Ζώντας κοντά στους χώρους εκπαίδευσης της επέτρεψε να παρακολουθεί εντατικά τα μαθήματα διάσημων εκπαιδευτών Shihan όπως των : Yamaguchi Sensei, Arikawa Sensei, Osawa Sensei και φυσικά του Kisshomaru Ueshiba.

Οι συνασκούμενοί της εκείνη την εποχή ήταν οι τότε uchi-deshi, τωρινοί ανώτεροι εκπαιδευτές όπως οι Sugawara-sensei, Kobayashi-sensei, Kuribayashi-sensei και Kanazawa-sensei.

Μετά από 4 έτη εντατικής εκπαίδευσης μετέβη στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ που εκπαιδεύτηκε υπό τον δάσκαλο Κ. Chiba σε όπλα και διαλογισμό Zen, σημεία στα οποία ο Chiba-sensei δίνει ιδιαίτερη έμφαση.

Το 1994 της απονεμήθηκε το 4ο Dan (Yondan) και επέστρεψε στην Αγγλία με σκοπό να ανοίξει το δικό της χώρο εκπαίδευσης στη γενέτειρά της. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αγγλία ξεκίνησε να ταξιδεύει και να διεξάγει σεμινάρια σε όλη την Ευρώπη. Το 1997 μετακόμισε στην Ελλάδα αφού προηγουμένως είχε επισκεφθεί την Αθήνα αρκετές φορές για να εκπαιδευτεί και να διδάξει.

Συχνά είναι προσκεκλημένη να διδάξει σε σεμινάρια στην Ευρώπη